top of page
11062b_f0cd2b56e86443d68d21b6bc12fe055c_

data & strategy

Wij zien data en strategie als de brandstof van de organisatiemotor. De basis van je organisatie is als het ware de auto, het genereren van data en dit doorvertalen voor je organisatie zorgt ervoor dat die organisatie vooruit blijft gaan. Je data en strategie gaan hand in hand: op basis van je statistieken wordt de strategie bijgestuurd en aangepast. 

markus-winkler-IrRbSND5EUc-unsplash.jpg

Data

Data is de brandstof voor de marketingstrategie. Data Driven Marketing is het gebruiken van verkregen data om een beter beeld te krijgen van je bezoekers, potentiële klanten. 

Middels nieuwsbriefaanmeldingen en aangekochte producten verkrijg je data zoals bijvoorbeeld mailadressen, maar er de online wereld kent nog veel meer informatie die relevant is voor jouw marketingactiviteiten. 

Normale marketing is meer gericht op eerdere ervaringen, buyer persona interviews of gevoel, maar bij data driven marketing wordt alleen maar gekeken naar data

Door het analyseren van de data krijg je informatie die je kunt gebruiken om content en campagnes beter af te stemmen op de behoefte van de klant. 

 

Weten wat data jou te vertellen heeft? Let's get started! 

ben-kolde-FaPxZ88yZrw-unsplash.jpg

Strategy

Marketing voeren zonder strategie is als een huis zonder fundamentHet blijft niet staan, met andere woorden, je marketingboodschap blijft niet kleven bij je doelgroep. 

Het bepalen van een heldere strategie, visie, missie en boodschap is evident voor het behalen van marketingdoelen. De kapstok waar je je marketing- en communicatie-uitingen aan op kunt hangen. 

Samen met Createxx ga je tijdens een strategiesessie terug naar de kern van je organisatie. Wie ben je, waar sta je voor en wat is je doel?

Stap twee is dit fundament doorvertalen in een marketingstrategie. Wat is je boodschap en welke plek in de markt wil je innemen? Dat perfecte plaatje, oftewel het inrichten van je huis volgt hierna.  

Op zoek naar een sterk fundament? Let's get started!

bottom of page